Nieuws & publicaties

Philippe Smit in FD (13 maart 2018)

PORTFOLIO
Interim-directeuren bespreken cases uit hun praktijk

Lijken uit de kast, fraude bij een buitenlandse vestiging en een fabriek die in vlammen opgaat: de vennoot van Custom Management komt voor hete vuren te staan als hij een familiebedrijf van de ondergang probeert te redden. Met daadkracht, openheid en stakeholdermanagement weet hij het bedrijf weer toekomstperspectief te geven.

Brand meester bij een familiebedrijf

INTERVIEW
Dubbelinterview met nieuwe vennoot Arjan Bijman en voormalig vennoot Onno van den Brink

De één is net begonnen bij Custom Management, de ander heeft zojuist afscheid genomen. Arjan Bijman en Onno van den Brink over hun drijfveren, hun visie op interim-management en hun eigen stijl. De restaurateur tegen de bouwer: ‘Als je een bedrijf vergelijkt met een auto, ontwerp jij het liefst een nieuw model. Ik vind het juist heerlijk om aan die auto te sleutelen en ervoor te zorgen dat de motor weer lekker loopt.’

Wisseling van de wacht

FAMILY GOVERNANCE
Rol verschuift van toeschouwer naar deelnemer

Digitalisering en disruptie raken ook het familiebedrijf. Commissarissen van familiebedrijven moeten dan ook meer in discussie over de strategie met dga of directie, zo blijkt uit onderzoek van Custom Management en MESA. Michel Frequin en Gerard Citroen plaatsen de uitkomsten in perspectief.

Commissaris bij familiebedrijven moet zich proactiever opstellen

GOVERNANCE

De discussie over de haperende doorstroom van meer vrouwen naar de top kan zich beter richten op diversiteit in brede zin: de effectieve samenwerking tussen mensen die verschillen in etniciteit, culturele achtergrond, geloof, leeftijd en geslacht, betoogt Siebe Sonnema.

Eenheid in verscheidenheid

Custom Management BV is kennispartner van het Nationaal Register en als contentprovider actief betrokken bij Governance Update, een maandelijkse digitale nieuwsbrief over actuele issues bij ondernemingen en instellingen rondom intern toezicht, commissariaat, risicomanagement, governance en gerelateerde onderwerpen.

Kennispartner van Governance Update