Nieuws & publicaties

PORTFOLIO
Interim directeuren bespreken cases uit hun praktijk

Stakeholdermanagement, communicatie en verbindend leiderschap: de belangrijkste steekwoorden tijdens de interim opdracht van vennoot Robert Claasen bij chemiecluster Chemelot. In twee jaar tijd is een stevig fundament gelegd voor het realiseren van de ambities: uitgroeien tot de meest concurrerende, duurzame en veilige chemie- en materialensite van West-Europa.

Bouwen aan het Silicon Valley van de duurzame chemie

INTERVIEW
Toezichthouders moeten werken aan vitaliteit van zichzelf, hun bestuurders en de organisatie

Toezicht is topsport: commissarissen dragen de eindverantwoordelijkheid voor een duurzaam presterende organisatie. Dat vraagt om een topfitte rvc en rvb, die samen het goede voorbeeld geven aan de rest van de organisatie. Philippe Smit, vennoot van Custom Management Interim Directeuren, in gesprek met oud-schaatser en meervoudig Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage en Fit20-oprichter Walter Vendel over het belang van vitaliteit: in de boardroom én op de werkvloer.

Hoe fit bent u als commissaris?

CYBERCRIME
Het komt ook in Nederland steeds vaker voor: medewerkers die grote bedragen overmaken aan oplichters, na een nep-mailtje dat afkomstig lijkt van de baas. Het gevolg: ernstige financiële problemen, soms zelfs bedreiging van de continuïteit, onrust in het bedrijf en bij de stakeholders en reputatieschade. Vennoot Leo Epskamp geeft tips voor het voorkomen van ceo-fraude en voor herstel wanneer een bedrijf toch slachtoffer is geworden van deze geraffineerde vorm van cybercriminaliteit.

Hoe voorkom je ceo-fraude?

PORTFOLIO
Interim directeuren bespreken cases uit hun praktijk

De invoering van zelfsturende teams leidt tot een stuurloze organisatie en verlieslijdende projecten bij een industrieel toeleverancier. De vennoot van Custom Management neemt de regie, ontwikkelt een langetermijnstrategie en pakt het projectmanagement aan. Bovenal leert hij de medewerkers hoe ze geld kunnen verdienen met hun prachtige product door een betere kosten- en margebeheersing. Zo heeft een mooi bedrijf weer een goede toekomst.

Turbo-turnaround: in 8 maanden tijd van verlies naar winst

INTERVIEW
In gesprek met Eline Oudenbroek, vennoot van Custom Management

Natuurlijk kijkt Eline Oudenbroek naar cijfers en processen bij een interim opdracht, maar de essentie van een succesvolle turnaround is bedrijven en hun medewerkers helpen bij het (her)vinden van hun toegevoegde waarde. Hoe? Door te praten, te luisteren, samen te werken en invoelend vermogen te tonen. ‘Uiteindelijk probeer je te bereiken dat iedereen mee rent naar het nieuwe doel dat je met elkaar hebt gesteld.’

‘Verbinding maken met mensen is belangrijker dan technische maatregelen’

Custom Management BV is kennispartner van het Nationaal Register en als contentprovider actief betrokken bij Governance Update, een maandelijkse digitale nieuwsbrief over actuele issues bij ondernemingen en instellingen rondom intern toezicht, commissariaat, risicomanagement, governance en gerelateerde onderwerpen.

Kennispartner van Governance Update