Nieuws & publicaties

BOARDROOMDYNAMIEK
Omissie in de code: geen aandacht voor persoonlijkheid bij profielschets rvc

Het succes van films staat of valt met goede casting. Ook bij goed toezicht draait het om een optimale bezetting van de raad van commissarissen: niet alleen qua discipline, maar ook qua rol en karakter, betoogt Philippe Smit. Zijn pleidooi: benoem in de profielschets ook welke persoonlijkheden gewenst zijn voor een evenwichtige samenstelling van de rvc.

De kunst van corporate casting

GOVERNANCE
LANGETERMIJNWAARDECREATIE

Na een overname zuigen de nieuwe aandeelhouders de onderneming leeg voor eigen gewin. Wat doen bestuur, raad van commissarissen en accountant? Bert Venema, vennoot van Custom Management Interim Directeuren, trekt de lessen uit een van de opmerkelijkste cases uit zijn praktijk als interim-manager.

Commissarissen moeten verantwoordelijkheid nemen voor continuïteit

PORTFOLIO
Interim-directeuren bespreken cases uit hun praktijk

Binnen drie jaar de omzet verdubbelen: die ambitieuze doelstelling van een private zorgverlener vraagt om nieuw leiderschap en een professionelere organisatie. De partner van Custom Management leidt het bedrijf versneld door de noodzakelijke transformatie. Na vijftien maanden kan de onderneming de sterk ingezette groeistrategie op eigen kracht voortzetten.

Succesvolle transformatie leidt tot groeiversnelling

DIGITALE TRANSFORMATIE

Hoe stuur je innovatie aan? Vind een goede balans tussen focus en nieuwe kansen, schep de juiste condities, zorg voor een gefaseerde implementatie, schakel soepel tussen nieuwe en bestaande bedrijfsvoering en sta open voor samenwerking. De lessen van een hoogleraar, een serial entrepreneur en een interim-manager.

Innoveren kun je leren

INTERVIEW
Harald de Graaf, nieuwe vennoot van Custom Management

De meeste voldoening ontleent Harald de Graaf aan het basale ambacht van de interim-manager: het aansturen van de operatie en het werken met mensen. Als vennoot van Custom Management kan hij zijn hart ophalen. Binnenkort start hij alweer in zijn tweede opdracht. Zijn stijl: eerlijk, mensgericht en transparant, maar zo nodig ook ferm en direct.

'Als buitenstaander kun je simpele waarheden benoemen'

Custom Management BV is kennispartner van het Nationaal Register en als contentprovider actief betrokken bij Governance Update, een maandelijkse digitale nieuwsbrief over actuele issues bij ondernemingen en instellingen rondom intern toezicht, commissariaat, risicomanagement, governance en gerelateerde onderwerpen.

Kennispartner van Governance Update