Nieuws & publicaties

Het coronavirus zal leiden tot een economische tsunami. Tijdig en proactief handelen is de enige manier om uw bedrijf veilig naar hoger gelegen gebied te brengen. Custom Management wil haar expertise en ervaring graag inzetten om daarbij te helpen, zegt Herman Hovestad. ‘Bel ons om eens kosteloos te sparren.'

Coronacrisis: wacht niet af, maar kom direct in actie

Nieuwe wet voor (dwang)akkoord met schuldeisers in de maak

Naar verwacht wordt op 1 juli van dit jaar de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) ingevoerd. Ondernemingen in zwaar weer krijgen daarmee de mogelijkheid om een (dwang)akkoord te sluiten met schuldeisers en aandeelhouders ter voorkoming van een faillissement. Daarbij is een sleutelrol weggelegd voor de herstructureringsdeskundige. Deze rol kan het best worden ingevuld door een ervaren bestuurder, aldus vennoten Herman Hovestad en Jan Willem Eyssen.

Wijs tijdig interim directeur aan als herstructureringsdeskundige

INTERVIEW
In gesprek met Gerard Rohaan, vennoot van Custom Management

Een techneut in de boardroom, met hart voor de operatie en vooral voor mensen. Nieuwe vennoot Gerard Rohaan stapte na een loopbaan bij multinationals als Unilever, Shell en Stork over naar het interim vak. Zijn credo: samenwerken, in plaats van soleren. ‘In je eentje kun je nog geen deuk in een pakje boter slaan.

‘Als interim-directeur fungeer ik als Haarlemmerolie’

PORTFOLIO
Interim directeuren bespreken cases uit hun praktijk

Stakeholdermanagement, communicatie en verbindend leiderschap: de belangrijkste steekwoorden tijdens de interim opdracht van vennoot Robert Claasen bij chemiecluster Chemelot. In twee jaar tijd is een stevig fundament gelegd voor het realiseren van de ambities: uitgroeien tot de meest concurrerende, duurzame en veilige chemie- en materialensite van West-Europa.

Bouwen aan het Silicon Valley van de duurzame chemie

DUE DILIGENCE
Bezint eer ge begint

Wanneer is het beter om nee te zeggen tegen een commissariaat? Vennoot Michel Frequin benoemt de valkuilen en dilemma’s voor kandidaat-commissarissen. Een eerlijke afweging voor het al of niet aanvaarden van toezichtfuncties kan zowel de commissaris als de organisatie een hoop ellende besparen.

Vijftien redenen om géén commissaris te worden

Custom Management BV is kennispartner van het Nationaal Register en als contentprovider actief betrokken bij Governance Update, een maandelijkse digitale nieuwsbrief over actuele issues bij ondernemingen en instellingen rondom intern toezicht, commissariaat, risicomanagement, governance en gerelateerde onderwerpen.

Kennispartner van Governance Update