Nieuws & publicaties

6 strategische vragen (en antwoorden) voor bestuurders en commissarissen

Het Klimaatakkoord komt eraan. Hoe moeten bedrijven zich voorbereiden? Vennoot Robert Claasen schetst de belangrijkste uitdagingen: van CO2-heffing en Klavertaks tot creatief personeel werven en strategische kansen pakken.

Klimaatakkoord moet nu op de agenda!

'Neem de OR oprecht serieus'

De ondernemingsraad is een belangrijke speler, zeker wanneer de onderneming zich in een crisis bevindt en een turnaround noodzakelijk is. Hoe kunnen (interim) bestuurders en commissarissen het best omgaan met medezeggenschap? Vennoot Gerrit Mastenbroek deelt zijn visie en ervaring en geeft tips.

Medezeggenschap in een crisissituatie

Margebeheersing en optimalisering moeten de continuïteit van het verlieslijdende productiebedrijf van een familiebedrijf veiligstellen. Het crisismanagement van de interim directeur van Custom Management eindigt in een strategische herstructurering.

Turnaround bij verlieslijdend productiebedrijf

BEST PRACTICE: CASES EN TOEZICHTKWESTIES

Soms hebben een interim bestuurder en een raad van commissarissen zelf juridische ondersteuning nodig om aansprakelijkstelling te voorkomen. Dat kan echter gemakkelijk leiden tot juridisering. Peter van den Bent, vennoot bij Custom Management Interim Directeuren, bespreekt dit dilemma aan de hand van een casus. Welke rol ziet hij voor de commissarissen?

Hoe voorkom je juridisering in conflictsituaties?
Beoordeling raad van commissarissen en raad van toezicht

Custom Management BV is kennispartner van het Nationaal Register en als contentprovider actief betrokken bij Governance Update, een maandelijkse digitale nieuwsbrief over actuele issues bij ondernemingen en instellingen rondom intern toezicht, commissariaat, risicomanagement, governance en gerelateerde onderwerpen.

Kennispartner van Governance Update