Nieuws & publicaties

Laat het momentum voor groei of continuïteitsherstel niet verloren gaan

Operationele problemen, een crisis of een dreigend faillissement: klassieke situaties om de hulp van een interim directeur in te roepen. Maar ook groeimanagement, een transformatie, een strategische heroriëntatie of de behoefte aan professionalisering kunnen aanleiding zijn voor tijdelijke externe ondersteuning. Vennoot Michel Frequin zette de meest voorkomende redenen op een rijtje en kroop daarvoor in de huid van de opdrachtgever.

15 redenen om een interim directeur in te zetten
Falend bestuur en toezicht voorkomen in de zorg (en daarbuiten)

Afscheidsinterview met vennoot Bert Venema

Eén minuut voor twaalf bij een bedrijf binnenkomen en dat met vereende kracht proberen te redden: Bert Venema, tot voor kort vennoot van Custom Management, kijkt met voldoening terug op zijn jaren als interim directeur. ‘Bij elke opdracht is er weer sprake van een spanningsveld, waarin je alle stakeholders aan boord moet zien te krijgen.’

‘De oorzaak van problemen ligt meestal bij het management’

Column

Diverse teams leiden tot betere besluitvorming, een hogere medewerkers- en klanttevredenheid en meer productiviteit, creativiteit en innovatie, stelt Joyce Burkens, vennoot van Custom Management Interim Directeuren. Ze pleit voor  goed toezicht op een inclusieve cultuur waarin verschillen herkend en erkend worden.

Commissarissen, zet inclusief leiderschap op de agenda

Het ontbreken van een goed ingerichte governancestructuur is een bewezen oorzaak van het ontsporen van bedrijven. Conny Westdijk Wilkes, vennoot van Custom Management Interim Directeuren, stelde een handige checklist op voor het beoordelen van de governancestructuur, ook in het familiebedrijf.

Checklist voor goede governance

Custom Management BV is kennispartner van het Nationaal Register en als contentprovider actief betrokken bij Governance Update, een maandelijkse digitale nieuwsbrief over actuele issues bij ondernemingen en instellingen rondom intern toezicht, commissariaat, risicomanagement, governance en gerelateerde onderwerpen.

Kennispartner van Governance Update