De spannende avonturen van een interim-manager

Het boek U komt er zelf wel uit van Siebe Sonnema koppelt de inhoud van het vak van interim-manager aan een uniek doorkijkje naar de praktijk. Boeiend leesvoer, aldus Herman Hovestad, die het voorwoord in deze publicatie voor zijn rekening mocht nemen.

De spannende avonturen van een interim-manager

Als een interim-manager in gezelschap vertelt welke spannende avonturen hij of zij tijdens opdrachten beleeft, geloven de toehoorders vaak niet dat er zoveel gebeurt of mogelijk is in organisaties. Het werd dan ook hoog tijd dat een ervaren interim-manager die belevenissen aan het papier zou toevertrouwen.

Wanbeleid en mismanagement

Theoretische uiteenzettingen over interim-management zijn er inmiddels genoeg, evenals leergangen op dit gebied. Ook is al menigmaal gepubliceerd over de inhoudelijke kant van het interim-vak. Een doorkijkje naar de boeiende praktijk ontbrak tot nu toe echter. Siebe Sonnema is er met zijn boek in geslaagd om de inhoud van het vak van interim-manager te koppelen aan managementcasuïstiek en scherpe waarnemingen van menselijk gedrag. Recente voorbeelden van wanbeleid en mismanagement, zoals bij Imtech, Mexx, NS en Nedstaal, blijken te behoren tot het corporate leven van alledag.

Strategisch en tactisch spel

De rake analyses van Siebe Sonnema verraden zijn achtergrond als jurist-bedrijfskundige, gekoppeld aan de wijsheid die hij ontleende aan dertig jaar interim-managementervaring. Hij schrijft met humor en relativeringsvermogen, zowel ten aanzien van zijn eigen positie als die van anderen. Ook het doorgronden van de belangen van de verschillende stakeholders en het strategisch en tactisch spel bij het uitvoeren van een interim-opdracht komen uitgebreid aan bod. Verder komt de les dat greed, ofwel hebzucht, vaak een belangrijke rol speelt bij de ontstane problemen, nadrukkelijk naar voren.

Als ervaren interim-manager en vennoot van Custom Management kan ik u dit boek van harte aanbevelen. U komt er zelf wel uit is een uitstekend boek over de complexe praktijk van het interim-vak en bovenal prettig leesbaar!

Siebe A. Sonnema, U komt er zelf wel uit. Ervaringen van een interim-manager. Elikser Uitgeverij, 2017. ISBN: 9789089549273.

http://webshop.elikser.nl/u-komt-er-zelf-wel-uit