Bart Melis

Doorzetter met passie voor duurzaamheid

Achtergrond en ervaring

Als begin dertiger al directeur en eindverantwoordelijk voor complex nationaal project onder hoge tijdsdruk. Thuis in breed spectrum van sectoren, van high-tech, security print, fast moving consumer goods en voedingsindustrie tot en met automotive en olie en gas. Internationale oriëntatie en - ervaring, affiniteit met duurzaam ondernemerschap. Academisch onderlegd in techniek en business. Leergierig, blijft zich ontwikkelen.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Enthousiast, betrokken en hands-on. Weet altijd raad met tegenvallende resultaten, bestuurscrises of acute geldnood. Ziet kansen en verzilvert deze. Katalysator voor verandering. Zoekt de dialoog met alle stakeholders en bouwt solide draagvlak. Bruggenbouwer, brengt partijen bij elkaar. Heeft oog voor de menselijke maat en daarmee een hoge gunfactor. Overtuigt en inspireert mensen.

Specialisaties en trackrecord

Rode draad in cv: herstel van winstgevendheid, ingrijpende implementatietrajecten, bedrijfsintegratie, strategische heroriëntatie, digitale transformatie en vernieuwing van het operating model. Schrikt evenmin terug voor crisessituaties zoals een dreigend faillissement, vastgelopen onderhandelingen of recovery na boekhoudfraude. Interessant netwerk met jonge ondernemers en startups. Expertise op het gebied van impact investing: rendement voor mens, maatschappij en milieu.

Bart Melis

'Er zit vaak meer potentieel in een club mensen dan ze zelf denken. Als interim-directeur bied je grote toegevoegde waarde wanneer je dat verborgen potentieel naar boven weet te halen. Ik vind het elke keer weer mooi om een positieve verandering tot stand te brengen.'

Locamation - Melis
EAGE - Melis
PON - Melis
Deerns - Melis
FanoFineFood - Melis
PortionPack - Melis

Referenties op aanvraag beschikbaar