Bert Venema

Kei in communicatie en commitment

Achtergrond en ervaring

Ervaren internationaal manager en statutair (interim-) directeur. Sterke persoonlijkheid, zeer bedreven in het doorvoeren van reorganisaties en kostenreductieprogramma’s. Thuis in diverse sectoren , met name handel, industrie en bouw. Nationaal en internationaal als algemeen directeur gewerkt bij Stork, Eriks en Imtech. Actief geweest in Nederland, België, Zuidoost-Azië, China en de VS.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Directe, hands-on benadering, in staat doelstellingen helder en duidelijk te formuleren en over te brengen en met draagvlak in de organisatie te realiseren. Resultaatgericht pragmaticus, motiverend en communicatief sterk.

Specialisaties en trackrecord

Ruim 30 jaar ervaring in het aanpassen en (her) structureren van organisaties, inclusief het afstoten en vervreemden van non-core business. Gewend te werken in veranderende marktomstandigheden en complexe situaties en te opereren in de driehoek DGA/bank/onderneming. Bewezen trackrecord in het overleg met vakorganisatie en ondernemingsraden. Goede people manager.

Bert Venema

'Ik voel me altijd emotioneel betrokken bij interim-opdrachten. Maar ik doe wat nodig is en laat me niet snel afleiden, ook al is de situatie binnen en buiten het bedrijf nog zo turbulent. Rustig acteren, duidelijk zijn en vertrouwen uitstralen zijn dan belangrijke eigenschappen.'

Red Point - Venema
Imtech - Venema
Eekels-TBI - Venema
Gerco - Venema
Applicom brandpreventie - Venema
BVR Groep - Venema
De Combi - Venema
Stork - Venema
ERIKS - Venema

Referenties op aanvraag beschikbaar