Derk te Bokkel

Ondernemend aanjager van winstgevende groei

Achtergrond en ervaring

Allround directeur met ruime ervaring in boardroom, en op divisie- en werk­maatschappijniveau bij internationale technische concerns met een omzet tot ca. 1 mrd. euro. Zwaartepunten: machine- en apparatenbouw, automotive, industriële dienst­verlening en aannemerij. Voelt zich thuis in complexe omgevingen, wordt enthousiast van moeilijke projecten. Is actief als commissaris, dus kent ook de andere kant van de bestuurstafel.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Strategisch en analytisch, maar pragmatisch in implementatie. Scherp oog voor kansen, maar ook voor risico’s. Sterke financiële achtergrond en goede onderhandelings­vaardigheden. Veel aandacht voor procesoptimalisatie in organisaties, gericht op cash management, het maximaliseren van effect in de markt en realiseren van (beheerste) groei. Creëert draagvlak voor lastige beslissingen: weet in korte tijd ingrijpende veranderingen te realiseren door kernspelers voor zich te winnen. Bedreven in het bouwen van toekomstbestendige teams, die de verandering op eigen kracht kunnen dragen en verder uitbouwen, waar nodig ook door scherpe ingrepen om een stabiele basis voor aansluitende groei te creëren.

Specialisaties en trackrecord

In gevarieerde internationale loopbaan van ruim dertig jaar in binnen- en buitenland intensief betrokken bij business development, internationale expansie, mergers & acquisitions, carve-outs, herstructureringen en corporate development-projecten. Doorkneed in het omgaan met cultuurverschillen. Tussentijds en over een lange periode actief als zelfstandig ondernemer (advies en interim-management, venture capital), met een trackrecord bij het op- en uitbouwen van verzelfstandigde onderdelen van grote concerns. Puts his money where his mouth is: heeft in carve-outs niet alleen succesvol geacteerd, maar ook zelf geïnvesteerd en heeft meermaals als operationeel verantwoordelijke indrukwekkende groei in volume en resultaat kunnen realiseren.

Derk te Bokkel

‘De meerwaarde van een interim-manager: geen historie in het bedrijf en je kunt je dus onafhankelijk opstellen. En je hebt eerder met het bijltje gehakt, waardoor je patronen en problemen sneller ziet.’

Xytech - Bokkel
Vanderlande - Bokkel
Hertel - Bokkel
TB&C Group - Bokkel
Stork - Bokkel
Sphinx - Bokkel
WISA - Bokkel
Shell - Bokkel
Terberg Leasing - Bokkel
Progress Europe - Bokkel
HAN - Bokkel

Referenties op aanvraag beschikbaar