Eline Oudenbroek

Krachtige en soepel draaiende motor voor internationale groei

Achtergrond en ervaring

Meer dan twintig jaar ervaring met strategisch leiderschap binnen de (maak)industrie met P&L-verantwoordelijkheid. Acteert graag en geroutineerd in internationale, technische omgeving. Bewezen succesvol in het ontwikkelen van buitenlandse afzetgebieden en commerciële strategie. Bouwt snel en met veel plezier een Europees of mondiaal netwerk en reist regelmatig om lokale marktposities verder te versterken. Doorkneed in het leiden van intensieve trajecten als het doen en integreren van overnames en het herstructureren en herfinancieren van bedrijven en bedrijfsonderdelen: grensoverschrijdend in zowel letterlijke als figuurlijke zin.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Gedreven, hands-on manager van transitietrajecten. Zelfstarter, die zich uitstekend thuis voelt in ondernemende omgeving en complexe en veranderlijke markt. Brengt focus en structuur aan, gericht op het genereren van sterke groei en gezonde winst. Blijft rustig en houdt overzicht én overwicht onder tijdsdruk en bij turbulentie. Analytische geest, maakt zich zowel de (technische) materie als de cultuur snel eigen, met een scherp oog voor continue reflectie en coaching. Changemanager met verbindend vermogen: ervaren in het creëren van klant­gerichte, zelfstandige teams die zelf verantwoordelijkheid leren dragen. Kernwoorden: effectieve communicatie op alle organisatieniveaus, respect en humor.

Specialisaties en trackrecord

Vaardig in internationaal en intercultureel ondernemerschap. Bedreven in project- en programmamanagement op het gebied van proces- en product re-design, ICT-implementatie, lean manufacturing, supply chain management, turnkey productontwikkeling, servicemanagement en cultuurverandering. Ruime ervaring met transitiemanagement in (familie)bedrijven en private equity-participaties. Toezichthoudende ervaring als commissaris bij internationaal ingenieursbureau.

Eline Oudenbroek

‘Als interim-bestuurder word je gedreven door de noodzaak tot verandering en geïnspireerd door mensen. Samen bouwen aan een duurzaam succesvolle organisatie, met inzet van alle beschikbare kennis, kunde, humor en ambitie.’

BIA Nederland - Oudenbroek
Holland Lift International - Oudenbroek
Elysee Dental Solutions - Oudenbroek
Gelderblom CNC Machines - Oudenbroek
Circus Elleboog - Oudenbroek
Koninklijke Nederlandse Munt - Oudenbroek
Continental Can Europe - Oudenbroek
Tauw Group - Oudenbroek

Referenties op aanvraag beschikbaar