Erik Boom

Resultaatgericht kosmopoliet met talent voor communicatie en stakeholder management

Achtergrond en ervaring

Internationaal manager met brede ervaring bij multinationals, familiebedrijven en private equity-deelnemingen, met vestigingen en productielocaties in binnen- en buitenland. Goed thuis in machinebouw en onderdelenproductie voor sectoren als voedingsmiddelen, verpakkingen, optische industrie en hightech. Vervulde de positie van algemeen directeur bij Stork, Alliance Machine Systems en Diamond Tools Group, vanuit Nederland, Engeland en Spanje. Werkmaatschappijen aangestuurd in Zuidoost-Azië, China, Brazilië en de VS. Bedreven in herstructureren, professionaliseren, acquireren en integreren van organisaties, als onderdeel van turnaround of verkooptraject.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Directe, hands-on en fact-based benadering. Resultaatgericht, analytisch, motiverend en communicatief sterk naar alle geledingen en culturen binnen de organisatie. Creëert met een heldere strategie en doelstellingen nieuw perspectief en positieve energie bij medewerkers en andere stakeholders. Scherp oog voor cashmanagement, verdienmodel, innovatie en de meerwaarde van samenwerkingsverbanden.

Specialisaties en trackrecord

Ruim 30 jaar ervaring in het (her)structureren van organisaties en het aansturen van fusie-, transitie- en overnametrajecten. Bewezen trackrecord in het tot stand brengen van langdurig winstherstel van bedrijven. Sterk in het leiden van wereldwijde projecten van meer dan een miljoen euro en het herinrichten van productiebedrijven op basis van de Lean-filosofie. Acteert moeiteloos in een complexe internationale omgeving, met verschillende culturen en dynamische stakeholderverhoudingen. Doorkneed in overleg met vakorganisaties en ondernemingsraden.

Erik Boom

'Er zit een schat aan kennis bij de vakmensen in het bedrijf. Als interim-bestuurder beschik je over de onafhankelijkheid en frisse blik om bestaande belemmeringen weg te nemen, zodat de aanwezige expertise weer volledig en gericht kan worden ingezet.’

Referenties op aanvraag beschikbaar