Gerard Rohaan

Strategisch denker en verbindend leider

Achtergrond en ervaring

Breed inzetbare algemeen directeur met ervaring in fast moving consumer goods, olie- en gasindustrie, technische dienstverlening en logistiek. Uitgebreide internationale ervaring bij zowel multinationals als middelgrote ondernemingen en in het familiebedrijf. Vroeg in carrière intermezzo bij topadviesbureau voor strategie consulting: doorziet snel problemen, denkt in oplossingen en brengt die aantoonbaar succesvol zelf in de praktijk. (Management)technisch en commercieel uitstekend ondergelegd. Diep in zijn hart nog altijd een techneut: spreekt de taal van de operatie, maar voelt zich ook volkomen op zijn gemak in de bestuurskamer.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Strategisch denker én pragmatisch doener, met een scherpe focus op het beoogde resultaat.  Verbindend leider, luistert goed naar medewerkers en andere stakeholders en creëert draagvlak op basis van materiekennis en gedegen inhoudelijke argumenten. Bedreven in het enthousiasmeren en meekrijgen van mensen. Bewaakt de grote lijn, maar schuwt ook de details niet. Is ervan overtuigd dat de oplossing vrijwel altijd bij de mensen gezocht moet worden en dat je met begrip en humor meer bereikt dan alleen met druk.

Specialisaties en trackrecord

Kerncompetenties: strategie, turnaround en transformatie. Gedegen ervaring op het gebied van herstructurering, transitiemanagement, optimalisatie van de bedrijfsvoering en probleemoplossing.  Doorkneed in strategische heroriëntatie en -implementatie, portfoliomanagement (integratie en afsplitsing), realiseren van groei in zeer concurrerende markten, kostenbesparing en efficiencyverbetering.

Gerard Rohaan

‘Een succesvolle interim directeur acteert onafhankelijk en toont daadkracht, maar neemt bovenal de mensen mee in de analyse en oplossing.’

Referenties op aanvraag beschikbaar