Gerrit Mastenbroek

Gedreven en oplossingsgericht voor duurzaam resultaat

Achtergrond en ervaring

Algemeen directeur/ceo met zeldzame combinatie van brede corporate ervaring én ondernemersmentaliteit. Thuis in transport & logistiek en de afvalsector. Acteert moeiteloos in zowel internationaal beursgenoteerd concern als mkb en semipublieke sector. Paart robuuste en tijdloze managementvaardigheden aan moderne competenties als bedrevenheid in e-commerce en inspelen op trends als digitalisering, duurzaamheid, diversiteit en corporate responsibility.

Leiderschapsvisie en managementstijl

WYSIWYG, oftewel: What you see is what you get. West-Friese nuchterheid en met beide voeten stevig op de grond: geen poespas, hard werken, zeer kostenbewust, klare taal. Durft open en eerlijk te zeggen waar het op staat, maar toont ook respect en neemt mensen bij de hand met enthousiasme, onverwachte oplossingen, creatieve ideeën en een wenkend perspectief. Goed onderhandelaar die de belangen van stakeholders op één lijn weet te krijgen en partijen aan boord houdt, maar ondertussen het beoogde resultaat binnensleept.

Specialisaties en trackrecord

In een loopbaan van bijna dertig jaar eindverantwoordelijke functies vertrouwd met alle scenario’s: van krimp en reorganisatie tot en met het managen van groei, met een ijzersterk trackrecord van zestien jaar onafgebroken stijging van omzet en winst. Vaardig in het doen van acquisities: van due diligence, waardering en onderhandelingstafel tot en met succesvolle integratie. Doorkneed in het omgaan met ondernemingsraden en vakbonden. Kijkt ook graag over de grenzen van de onderneming, als bestuurder van branchevereniging, meervoudig commissaris en lid van gemeentelijke duurzaamheidsraad.

Gerrit Mastenbroek

‘Met een frisse blik creatieve oplossingen aandragen en die samen met medewerkers kordaat in de praktijk brengen. De beloning: het realiseren van groei, het veiligstellen van de continuïteit of de overdracht aan een nieuwe eigenaar, maar bovenal: een tevreden opdrachtgever.’

PostNL - Mastenbroek
TNT - Mastenbroek
BFI - Mastenbroek
Nedlloyd - Mastenbroek
Cyclus - Mastenbroek
KNV - Mastenbroek
TLN - Mastenbroek

Referenties op aanvraag beschikbaar