Han Koster

Baken van rust en betrouwbaarheid

Achtergrond en ervaring

Na een technisch-logistieke loopbaan bij de overheid bijna vijftien jaar werkzaam geweest als algemeen directeur/aandeelhouder van bedrijven in de maakindustrie. Sinds de overstap naar de interim-praktijk brede ervaring opgebouwd als algemeen directeur en coach van familiebedrijven van 15 tot 100 miljoen euro omzet.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Integer, communicatief en sociaal vaardig. Open oog voor de verschillende belangen en emoties in familiebedrijven. Bezit het vermogen om snel het vertrouwen te winnen van alle betrokken partijen, ook extern. Weet zo conflicten te voorkomen of op te lossen en het verandertraject of opvolgingsproces in goede banen te leiden. Creƫert draagvlak voor gevoelige beslissingen.

Specialisaties en trackrecord

Brede ervaring met verbetertrajecten en de begeleiding van directiewisseling in familiebedrijven. Bedreven in turnarounds, professionalisering en rendementsverbetering. Focus op strategie en implementatie, zowel op organisatorisch, logistiek/technisch als commercieel terrein. Daarnaast ervaren commissaris.

Han Koster

'Als betrokken buitenstaander kun je bij familiebedrijven een objectiverende rol spelen in het opvolgingsproces. Je kunt senior helpen loslaten en junior coachen in de nieuwe rol. Door een rationele en neutrale benadering ontdoe je de overdracht van emotionele beladenheid.'

Svedex Binnendeuren - Koster
Bruynzeel Storage Systems - Koster
Koninklijke Luchtmacht - Koster

Referenties op aanvraag beschikbaar