Harald de Graaf

Doortastend en dynamisch verandermanager

Achtergrond en ervaring

Algemeen directeur, met brede internationale ervaring en sterk technisch-commerciële achtergrond in de industriële sector en B2B-omgeving. Heeft zelf alle organisatieniveaus en disciplines doorlopen: van de werkvloer van een Nederlands familiebedrijf tot en met de raad van bestuur van een beursgenoteerd concern, van operationele verantwoordelijkheid tot strategieontwikkeling. Weet organisaties snel te doorgronden, spreekt de taal van de medewerkers en kan moeiteloos omgaan met verschillende culturen.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Echte bouwer, met een open, flexibele geest, een lerende houding en een honger naar nieuwe ervaringen en uitdagingen. Scherpe focus op het optimaliseren van resultaat en het genereren van groei met pragmatische aanpak. Weet gedragen visie snel te vertalen in concreet actieplan: strakke aansturing en gás erop. Sensitief verandermanager, creatief en communicatief, bedreven in het vitaliseren van organisaties en mobiliseren van mensen.

Specialisaties en trackrecord

Ruim 25 jaar allround managementervaring, waarvan tien jaar in het buitenland. Gespecialiseerd in herstructurering, kostenreductie en integratiemanagement bij fusies en overnames: bewezen succes in het samenvoegen van bedrijven, divisies en activiteiten, met gevoel voor de onvermijdelijke dynamiek. Geeft vaardig leiding aan internationale expansie. Heeft daarnaast ervaring als commissaris en is rolvast aan beide zijden van de bestuurstafel.

Harald de Graaf

‘Bij een interim-opdracht gaat het om analyseren, visie ventileren, draagvlak creëren, een actieplan formuleren en implementeren. Dat doe je niet alleen, maar samen met alle medewerkers: gedreven toewerken naar een gemeenschappelijk doel.’

QSIL - Graaf
Rondal - Graaf
Petrogas - Graaf
Mourik - Graaf
FiberCore Europe - Graaf
Cargotec - Graaf
Hiab - Graaf
Kalmar - Graaf
MacGregor - Graaf
KONE - Graaf
Siwertell - Graaf
Rainbow-Cargotec Industries (RCI) - Graaf

Referenties op aanvraag beschikbaar