Herman Hovestad

Evenwichtig en resultaatgericht algemeen directeur

Achtergrond en ervaring

De basis: vanuit de commercie snel doorgegroeid naar algemeen management en daarmee inmiddels meer dan dertig jaar ervaring. Volleerd interim-directeur en turnaround-manager met het accent op bouwen, in sectoren als retail, bouw, transport, zakelijke dienstverlening, ict en handel. Brede ervaring met veranderingsprocessen in nationale en internationale (beursgenoteerde) ondernemingen. Is trots op het mogen werken voor familieondernemingen.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Daadkrachtig en onafhankelijk bestuurder, die organisaties voor zich kan winnen en in beweging krijgt. Creëert commitment en weet mensen te ontwapenen door functionele inzet van humor. Gelooft in duurzame oplossingen en biedt perspectief voor de toekomst. Weet complexiteit terug te brengen tot de kern. Geeft en krijgt vertrouwen. Verbindend en communicatief sterk naar zowel de organisatie als andere stakeholders. Maar ook een resultaatgericht en vasthoudend onderhandelaar met gevoel voor politieke verhoudingen. Bovenal: evenwichtig als het erop aankomt.

Specialisaties en trackrecord

Ruime ervaring met veranderingsprocessen, strategische herpositionering en cultuurverandering, herstructurering en reddingsplannen, herfinanciering en doorstarts. Gewend onder tijdsdruk te opereren en draagvlak te creëren in complex speelveld met financiers, aandeelhouders, curatoren en een breed spectrum aan stakeholders. Heeft daarnaast toezichthoudende ervaring als commissaris.

Herman Hovestad

'Zakelijk en resultaatgericht, maar met een open oog voor de mens.'

MS Mode - Hovestad
Teidem - Hovestad
MEXX - Hovestad
Ballast Nedam - Hovestad
Free Record Shop - Hovestad
Maretti - Hovestad
Thieme GrafiMedia - Hovestad
Agens - Hovestad
Syntens - Hovestad
Aspect - Hovestad
Group 2000 - Hovestad
Tennant - Hovestad
Dell - Hovestad
Philips - Hovestad
ING - Hovestad

Referenties op aanvraag beschikbaar