Jan Jongsma

Sterk in veranderen en verbinden

Achtergrond en ervaring

Algemeen directeur met brede ervaring in de internationale voedsel-, agrarische en farmaceutische industrie. Gewerkt bij Royal FrieslandCampina, DFE Pharma en Farm Frites International in verschillende management en directiefuncties, in R&D, Operations, Supply Chain en Inkoop. CEO van Joint Venture DFE Pharma en Farm Frites International. Actief geweest in Nederland, Japan, Duitsland, VS, Rusland, Nieuw Zeeland.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Directe en hands-on benadering, resultaatgericht, pragmatisch, strategisch en analytisch sterk. Met oog voor de organisatie en het creëren van draagvlak. Weet na grondige analyse snel overzicht te verkrijgen en de vinger op de zere plek te leggen. In staat om een organisatie snel en effectief om te buigen, creatief en innovatief in oplossingsgerichtheid.

Specialisaties en trackrecord

Ruime ervaring in businessprocesverbetering, crisismanagement, het (verder) professionaliseren van de organisatie, resultaatverbetering, (investerings) projectmanagement, greenfield bouw van nieuwe fabrieken, internationale B2B marketing & sales, procurement, implementatie en uitrol van (nieuwe) strategieën, ERP implementaties, professionaliseren van de business, basis op orde brengen.

Jan Jongsma

‘Sterk in ‘make it happen’, koersvast verandermanager: pragmatisch, creatieve probleemoplosser, concrete verbeterprocessen, sterk in de implementatie, rotsvast en beide benen op de grond.’

Referenties op aanvraag beschikbaar