Jan Willem Eyssen

Sterk in veranderen en verbinden

Achtergrond en ervaring

Ervaren bouwer als algemeen directeur/CEO in familiebedrijf, zelfstandig ondernemer en statutair directeur, ook van beursgenoteerde en internationale ondernemingen. Zowel business-to-business (B2B) als business-to-consumer (B2C) en e-commerce. Commissaris en raadsman bij organisaties in uiteenlopende sectoren. Bestuurder van not-for-profitorganisaties.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Sterk in het op gang brengen en bovenal realiseren van noodzakelijke veranderingen. Weet de situatie snel te doorgronden en zich eigen te maken en de benodigde kennis en ervaring te mobiliseren. Creëert verbinding met stakeholders en geeft de verschillende partijen weer perspectief. Helpt medewerkers en andere belanghebbenden bij het maken van keuzes die op draagvlak kunnen rekenen en houdt hen daaraan. Resultaatgerichte inspirator en teambuilder.

Specialisaties en trackrecord

In totaal ruim dertig jaar ervaring in het aanpassen van organisaties aan veranderende marktomstandigheden in complexe situaties. In sectoren als retail, media, voeding en financiële dienstverlening verantwoordelijk geweest voor commerciële heroriëntatie, turnaround, herfinanciering, strategie, allianties en cultuuromslag, ook bij fusies en overnames. Gewend te opereren in de driehoek van onderneming, aandeelhouder en bank.

Jan Willem Eyssen

‘Elk bedrijf heeft een ziel. Zo’n bedrijf mag je niet zomaar te gronde laten gaan. Je moet er alles aan doen om de mooie en gave kern te redden. Dat heeft overigens alleen zin als je als interim-bestuurder voldoende manoeuvreerruimte krijgt van de meeste stakeholders. Gelukkig is dat meestal het geval.’

Miss Etam - Eyssen
Koopmans Meel - Eyssen
Qlip - Eyssen
Cabby caravans - Eyssen
TMG Telegraaf Media Groep - Eyssen
FanoFineFood - Eyssen
Oilily - Eyssen
Esco zout - Eyssen
Hooghoudt - Eyssen
Delta Lloyd - Eyssen
Eyssen Kaas - Eyssen
MasterFoods - Eyssen
Ahold - Eyssen
Gemini Ziekenhuis - Eyssen
Medisch Centrum Alkmaar - Eyssen
Contest Yachts - Eyssen
Bolletje - Eyssen
Rederij Doeksen - Eyssen

Referenties op aanvraag beschikbaar