Joop de Rooij

Betrokken aanpakker met focus op duurzame groei

Achtergrond en ervaring

Internationaal bestuurder en ondernemer. Brede senior-managementervaring in zowel professionele dienstverlening, private equity als industriële markten. Goed thuis in smart logistics & supply chains. Wereldwijd actief geweest, met werkgebieden in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Recentelijk als mede-eigenaar actief betrokken geweest bij twee startups/scale-ups.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Teambuilder met focus op cash-genererend vermogen en langetermijnwaardecreatie. Neemt verantwoordelijkheid voor robuust resultaat en biedt groeimogelijkheden aan collega’s. Pragmaticus, wars van hiërarchisch denken en statusgevoeligheid, doelgericht. Hecht aan directe communicatie en gezamenlijk genieten van collectief behaalde resultaten. Fun is een belangrijke factor. Brengt verbinding tot stand in de organisatie, maar schroomt zo nodig ook niet om in te grijpen.

Specialisaties en trackrecord

Dertig jaar ervaring in operationele groei, business development, financieringsvraagstukken en fusies & overnames. Focus op duurzame, winstgevende groei, zowel autonoom als door acquisities. In het bijzonder gericht op operational excellence, kansen pakken in een digitaliserende wereld en financiering van groei. Weet wat het is om een familiebedrijf te leiden, ook in een overbruggingssituatie, als er (nog) geen opvolging voorhanden is. Langdurig betrokken geweest bij midmarket-ondernemingen en private equity-investeringen en -desinvesteringen. Heeft diverse commissariaten bekleed, dus ervaren aan beide kanten van de bestuurstafel.

Joop de Rooij

‘Betrokken en hands-on: handen uit de mouwen en samen de schouders eronder. Daarmee bewerkstellig je verandering die beklijft.’

Referenties op aanvraag beschikbaar