Joop de Rooij

Betrokken aanpakker, focus op cash genererende groei

Achtergrond en ervaring

Betrokken, hands-on internationaal bestuurder en ondernemer. Brede senior management ervaring in zowel professionele dienstverlening, private equity als industriële markten en “smart logistics & supply chains”. Wereldwijd actief geweest met werkgebieden in Europa, Noord en Zuid Amerika en Azië. Recent als mede-eigenaar actief betrokken geweest bij twee start-ups/scale-ups.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Betrokken en handen uit de mouwen. “Samen met”. Teambuilder met focus op lange termijn duurzaam resultaat. Neemt de eigen eindverantwoordelijkheid en biedt groeimogelijkheden aan collega’s. Pragmatisch, wars van “standing”, doelgericht. Directe communicatie en gezamenlijk genieten van behaalde resultaten. Fun is een belangrijke factor. Brengt verbinding. Focus op cash genererend vermogen. Schroomt niet om in te grijpen indien nodig.

Specialisaties en trackrecord

30 jaar ervaring in operationele groei, business development, financieringsvraagstukken en fusies & overnames. Focus op houdbare, winstgevende groei zowel autonoom als door acquisities. Speciale focus op operational excellence, kansen in de digitale wereld en financiering van groei. Weet wat het is om een familiebedrijf te leiden, ook als er (nog) geen opvolging voorhanden is. Langdurig betrokken geweest bij midmarket ondernemingen en private equity investeringen & desinvesteringen.

Joop de Rooij

Referenties op aanvraag beschikbaar