Kees van Oostenrijk

Hands-on pragmaticus met oog voor de mens

Achtergrond en ervaring

Algemeen directeur/CEO met ervaring op niveau raad van bestuur/raad van commissarissen. Ook in internationale omgeving, zowel B2B als consumentgericht. Treedt ook op in de rol van CRO en/of toegevoegd directielid. Bekwaam ‘kapitein’ of ‘loods’, die organisaties weer in veilige haven brengt.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Allround interim-manager, meer generalist dan specialist. Type ondernemer-manager, stevig strategisch commercieel onderlegd, analytisch sterk en operationeel gericht, maar ook out of the box-denker. Resultaatgericht people manager. Pragmatisch en hands-on, coach en teamplayer. Authentiek, empathisch en mensgericht, met een scherp oog voor continuïteit en collectief belang. Luistert, maar durft ook mensen aan te spreken. Doet dat integer en met humor. Rasechte bestuurder met gevoel voor de juiste balans tussen ‘mores en sores’.

Specialisaties en trackrecord

Is als niet-techneut regelmatig actief in technische (ICT-)projectmanagement-omgeving. Stuurt dan vooral op de mensfactor, met aandacht voor structuur, discipline en procesvoering. Heeft ook veel ervaring met veranderingsprocessen bij familie/DGA-bedrijven, bijvoorbeeld bij overgang naar nieuwe eigendomsstructuur. Hanteert daarbij de juiste governance- en compliancekaders.

Kees van Oostenrijk

'Bij een interim-opdracht moeten vaak sores uit het verleden worden opgelost, maar heb je tegelijkertijd de kansrijke missie om de organisatie weer in het goede vaarwater te brengen en opnieuw een toekomst te geven. Dat geeft me elke keer weer energie en drive.'

ACI-Supplies - Oostenrijk
NedTrain - Oostenrijk
Cofely GDF Suez - Oostenrijk
Steenkorrel Groep - Oostenrijk
Diolen - Oostenrijk
VanDerLande Industries - Oostenrijk
Auping - Oostenrijk
Forbo Flooring Systems - Oostenrijk
Van Heek Textiles - Oostenrijk
Coleman Company - Oostenrijk
RecyBem Band & Milieu - Oostenrijk
Rabobank - Oostenrijk

Referenties op aanvraag beschikbaar