Leo Epskamp

Transformationeel leider voor groei en snoei

Achtergrond en ervaring

Authentiek leider met allround bestuurservaring in gevarieerde omgeving: zowel nationaal als internationaal, bij beursgenoteerde ondernemingen en familiebedrijven, in business-to-business (B2B) en business-to-consumer (B2C). Thuis in breed scala van sectoren: industrie, media, energie, zakelijke dienstverlening en private equity. Ruime ervaring met transformatieprocessen, gericht op digitalisering, groei en herstructurering.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Beschikt over goed gevoel voor onderlinge verhoudingen en dynamiek. Weet daarmee in korte tijd het vertrouwen te winnen van in- en externe stakeholders: medewerkers en management, aandeelhouders, banken en financiers. Creëert commitment en draagvlak met gezamenlijke doelen en collectieve drive. Is daarbij gericht op waardecreatie en resultaat, met een focus op cash: doorziet snel waar geld wordt verdiend of juist weglekt. Houdt teams aan gemaakte afspraken, maar weet ook te inspireren en motiveren. Sterk communicator, gewaardeerd op de werkvloer  vanwege zijn  duidelijkheid en benaderbaarheid, met zo nodig een vleugje humor.

Specialisaties en trackrecord

Meer dan dertig jaar ervaring met transformatieprocessen, groei-agenda’s, herstructureringen en financieringsvraagstukken. Doorkneed in het samenvoegen van organisaties na overname, alsook  het afsplitsen en verkopen van bedrijfsonderdelen. Doorgewinterd crisis- en verandermanager: gewend om in de frontlinie te staan en naar voren te stappen when the going gets tough. Heeft daarnaast ervaring als commissaris en als toezichthouder vanuit private equity-rol.

Leo Epskamp

‘Teams zijn succesvoller als je hun ondernemersmentaliteit weet te stimuleren. Als mensen de onderneming gaan zien als hun eigen bedrijf, dan komt hun focus te liggen op daar waar het geld wordt verdiend en groei kan worden gerealiseerd.’

TMG-Telegraaf Media Groep - Epskamp
NDC Mediagroep - Epskamp
Eriks - Epskamp
NPM Capital - Epskamp
Econcern - Epskamp
KPMG - Epskamp
Reed Elsevier - Epskamp

Referenties op aanvraag beschikbaar