Marita Schreur

Authentieke bestuurder en resultaatgerichte verbinder

Achtergrond en ervaring

Algemeen directeur en generalist, met ruim 30 jaar bestuurlijke ervaring in de landelijke overheid, het onderwijs en de zorgsector. Gewend te acteren op eindverantwoordelijke posities in complexe organisaties, breed stakeholderveld en uitdagende maatschappelijke omgeving. Is ook actief aan de andere kant van de bestuurstafel als commissaris en toezichthouder in het bankwezen, het onderwijs, de energiesector en de culturele wereld.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Evenwichtige persoonlijkheid die daadkrachtig leidinggeeft aan strategische transformatie. Weet ingewikkelde situaties snel te doorgronden en te vertalen in een ambitieuze veranderagenda met concrete doelen, zet vervolgens voortvarend de implementatie in gang. Creëert verbinding met interne en externe stakeholders om gezamenlijk een nieuw perspectief te ontwikkelen. Inspireert en motiveert medewerkers tot sterke prestaties en stimuleert mensen om zich blijvend te ontwikkelen. De kern: een resultaatgerichte verbinder.

Specialisaties en trackrecord

Doorkneed en bekwaam in het leiden van grote, vaak geografisch gespreide organisaties die een turbulente fase doormaken. Brede ervaring met verander­management in zowel non-profitorganisaties als het bedrijfsleven: van visie- en strategieontwikkeling en het verbeteren van de financiële en operationele resultaten tot en met professionalisering en het bewerkstelligen van een cultuuromslag.

Marita Schreur

‘Verandering en vernieuwing creëren perspectief en vooruitgang bij vastgelopen organisaties. Als interim directeur wil ik het beste uit mensen halen en hen inspireren om samen weer te gaan bouwen aan een succesvolle toekomst.’

Referenties op aanvraag beschikbaar