Mark van den Biggelaar

No-nonsense aanpakker met oog voor de menselijke maat

Achtergrond en ervaring

Bekwaam bestuurder met brede ervaring op strategisch, financieel en operationeel gebied bij grote en middelgrote ondernemingen in een scala aan sectoren: bouw en vastgoed (Heijmans), zakelijke dienstverlening (Randstad), productie (Samas), logistiek (FloraHolland), en scheepvaart (Vroon). Voelt zich uitstekend thuis in zowel het beursgenoteerde bedrijfsleven als een private equity-omgeving. Gedreven verandermanager: sterk in strategische en digitale transformatie en operationele verbeterprocessen.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Excelleert in complexe situaties. Resultaatgericht: komt na scherpe analyse snel tot gedragen plan van aanpak. Luistert goed naar kennisdragers binnen en buiten de onderneming. Is communicatief bedreven: neemt mensen mee en creëert perspectief. Stuurt vanuit hoofdlijnen, maar is ook hands-on. Zit graag kort op de bal. Weet altijd het overzicht en de regie te behouden, ook onder moeilijke omstandigheden.

Specialisaties en trackrecord

Bijna 30 jaar ervaring in bestuurlijke, financiële en commerciële functies. Internationale oriëntatie, zowel operationeel (vooral in Duitsland) als in M&A (verantwoordelijk geweest voor zo’n 25 acquisities en desinvesteringen). Bewezen track record in herstructureringen en reorganisaties, ontwikkeling en uitrol van (IT-)systemen en verbetering cash/werkkapitaalmanagement. Gedegen bagage in corporate finance en HR. Toezichthoudende ervaring, kent dus ook de andere kant van de bestuurstafel.

Mark van den Biggelaar

‘Resultaat bereik je door te bouwen op sterkte punten. Het is de kunst deze snel boven tafel te krijgen en van daaruit, met het team, de juiste focus te vinden om cashflow en waarde te genereren.’

Referenties op aanvraag beschikbaar