Paul Broekhuijsen

Ondernemende strateeg en teambuilder

Achtergrond en ervaring

Algemeen directeur met ruim 35 jaar internationale ervaring. Actief geweest in Europa, het Midden-Oosten, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika. Thuis in de maakindustrie, technische dienstverlening en bouwsector. Heeft geacteerd in beursgenoteerde ondernemingen, projectorganisaties, het familiebedrijf en private equity, klein en groot. Is vertrouwd met de dynamiek in de boardroom en een corporate omgeving, maar kent ook de uitdagingen van de operatie en het familiebedrijf van binnenuit. Gepokt en gemazeld in het doorvoeren van reorganisaties en kostenreductieprogramma’s, maar eveneens bewezen succesvol in het ontwikkelen van nieuwe activiteiten en het aansturen en realiseren van groeistrategie en internationale expansie.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Ondernemende strateeg met een open oog voor kansen, gekoppeld aan een directe en hands-on benadering. Analytisch, pragmatisch, resultaatgericht en vasthoudend. Brengt focus aan, formuleert lange- en kortetermijndoelstellingen en zorgt voor buy-in en draagvlak bij externe stakeholders, management en medewerkers. Is heel toegankelijk en benaderbaar, bezit het vermogen om mensen te mobiliseren en weet gemotiveerde en doortastende teams te creëren.

Specialisaties en trackrecord

Gewend te opereren in snel veranderende marktomstandigheden en complexe situaties, zonder het oog op de bal te verliezen: het realiseren van strategie, groei en een solide resultaatsontwikkeling. Bedreven in portfoliomanagement en het (her)structureren en stroomlijnen van organisaties, inclusief het desinvesteren van bedrijfsonderdelen die niet langer aansluiten bij de kernactiviteit. Maar ook: ervaring in het doen van strategische acquisities en het succesvol integreren van bedrijven. Weet organisaties intern te laten groeien door professionalisering en procesverbetering, gevolgd door externe groei van omzet en winstgevendheid. Fungeerde als mentor van startups. Heeft naast zijn uitvoerende loopbaan ook ervaring opgedaan als (president-)commissaris en kent dus uit eigen ervaring de andere kant van de tafel.

Paul Broekhuijsen

'Als je resultaten wilt boeken, moet je samen met je team weten waar je heen gaat. En nog belangrijker: waar je niet heengaat. Keuzes durven maken en een heldere strategische focus vormen de eerste stap op weg naar toekomstig succes.’

Referenties op aanvraag beschikbaar