Peter van den Bent

Talent voor turnaround en transformatie

Achtergrond en ervaring

Algemeen directeur met brede ervaring in technische dienstverlening, groothandel en fast moving consumer goods. Focus op middelgrote (internationale) ondernemingen, familiebedrijven en private equity-deelnemingen in handel en dienstverlening. Gevarieerde geestelijke bagage: gedegen universitaire technische basis, naast MBA en corporate governance-opleiding. Thuis in de boardroom en op de werkvloer.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Daadkrachtig en resultaatgericht. Behendig in het creëren van een breed draagvlak: formuleert en communiceert een heldere visie om vervolgens noodzakelijke veranderingen door te voeren. Weet na een grondige analyse snel overzicht te verkrijgen en de vinger op de zere plek te leggen. Krijgt op basis van persoonlijkheid en aanstekelijk enthousiasme mensen mee.

Specialisaties en trackrecord

Core business: turnaround en transformatie. Specifieke expertise en ervaring in het (her)definiëren en implementeren van (groei)strategieën, overnames en desinvesteringen, reorganisaties, operational excellence, klantgericht werken en het ontwikkelen van managementteams.

Peter van den Bent

'Het parcours naar het behalen van ambitieuze doelstellingen leg je met elkaar af: als je mensen begrijpt, bij de hand neemt en het beste uit ze weet te halen, ga je samen de eindstreep over.'

Koninklijke Prins & Dingemanse - Bent
Snel Staal - Bent
Gerrits Recycling - Bent
Brand Energy - Bent
Harsco - Bent
Eriks - Bent
Econosto - Bent
Stork - Bent
Heijmans - Bent
Mars - Bent

Referenties op aanvraag beschikbaar