Philippe Smit

Daadkrachtig leider met creatief brein en handelsgeest

Achtergrond en ervaring

Allround directeur met gevarieerde loopbaan: directiefuncties bij familiebedrijf in automotive, commercieel directeur bij semipublieke organisatie in landelijk openbaar vervoer en CEO van grote retailorganisatie. Ook ervaring met venture capital. Diepgaand inzicht en uitgestrekt netwerk in een breed scala van sectoren en ondernemingen.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Weet situaties snel te doorgronden, denkt zowel conceptueel als strategisch en komt met creatieve oplossingen. Geeft richting vanuit een heldere visie met lef en originaliteit. Brengt kracht en dynamiek in een organisatie. Weet met authenticiteit en verbindend vermogen mensen te inspireren. Teamspeler, maar zo nodig ook een strak sturend leider. Oog voor resultaat en de mens.

Specialisaties en trackrecord

Doorkneed in disruptive business development, carve-outs, turnarounds, strategisch complexe verandertrajecten met grote impact op cultuur. Krijgt daarnaast energie van business coaching, organisatieontwikkeling, leiderschapsvraagstukken en talentontwikkeling. Ondersteunt als ‘commisseur’ diverse (niche)spelers bij het managen van groei en verdere ontwikkeling door advisering op inhoud, structuur en relatie.

Philippe Smit

'Succes in deze tijd van continue verandering is afhankelijk van snelheid maken, partnerships winnen en competenties bundelen. Dat vraagt om leiders die medewerkers en organisaties creatief kunnen verbinden en inspireren. Leiders die gericht zijn op een doel dat groter is dan zijzelf.'

UNStudio  - internationaal architectenbureau - Smit
JDI  - smart web applications - Smit
Asset.Insight - Smit
VolkerWessels - Smit
Equipe Zorgbedrijven - Smit
Velthuis Kliniek - Smit
Xpert Clinic - Smit
TrendsActive - Smit
Telexis - Smit
GIMV - Smit
Nederlandse Spoorwegen - Smit
Alliander - Smit
PON - Smit
Stichting Sporttop - Smit
Fit20 - Smit

Referenties op aanvraag beschikbaar