Robert Claasen

Cross-cultureel teambouwer en changemanager

Achtergrond en ervaring

Bijna 25 jaar verschillende rollen vervuld in de internationale chemische en biotech-industrie, waaronder algemeen management, strategisch operationeel management en projectmanagement. Nieuwe markten ontsloten, lokale vestigingen opgezet en acquisities gedaan, fabrieken in buitenland gebouwd en geherstructureerd, (eind)verantwoordelijkheid gedragen op zowel nationaal, regionaal als mondiaal niveau.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Ondernemend en strategisch denker. Gedreven en resultaatgericht leider die markt- en klantgerichtheid combineert met operational excellence. Toont eigenaarschap en inspireert anderen om hetzelfde te doen. Weet mensen mee te krijgen in veranderprocessen en te motiveren om samen verschil te maken.

Specialisaties en trackrecord

Bedreven in turnarounds en grote ervaring met internationalisering, cultureel management en business development. Expertise in het integreren van duurzaamheid in bedrijfsvoering. Goed thuis in Centraal, Zuid- & Oost-Europa en Azië, spreekt vijf talen.

Robert Claasen

‘De kracht van een organisatie komt pas echt naar voren met een sterk team: mensen die de verantwoordelijkheid voor de toekomst in eigen hand nemen en elkaar motiveren om steeds beter te worden. Het mooie van mijn werk als interim-directeur is dat je als katalysator kunt fungeren om deze ‘kettingreactie’ op gang te brengen.’

Chemelot - Claasen
Van Wijhe Verf - Claasen
MVO - Martens en Van Oord - Claasen
Bilfinger - Claasen
DSM - Claasen
Synres - Claasen
Tebodin - Claasen
Ministerie van Defensie - Claasen

Referenties op aanvraag beschikbaar