Simon Kooyman

Strategisch en resultaatgericht teamspeler

Achtergrond en ervaring

Gedegen business-opleiding met specialisatie in finance en marketing als robuust fundament voor internationale carrière. Bouwstenen: logistiek, productie en operations, informatietechnologie en digital marketing. Vooral gewerkt in business-to-business-omgeving, door nauwe samenwerking met klanten veel kennis en inzicht opgedaan in business-to-consumer sectoren.

Leiderschapsvisie en managementstijl

Trekt vastgelopen organisaties vlot door ze op sleeptouw te nemen. Betrekt managementteams en achterban actief bij het maken van een gezamenlijk plan. Creëert daarmee draagvlak en eigenaarschap voor een soepele executie van strategie of veranderingsproces. Niet bang om in de details te duiken en moeilijke beslissingen te nemen. Goed ontwikkeld gevoel voor gezonde optimalisatie van in- en externe belangen.

Specialisaties en trackrecord

Ruim 25 jaar actief als CEO, op RvB-/RvC-niveau, in Nederland en de VS, in een dwarsdoorsnede van het bedrijfsleven, commodities, specialties, services, van middelgrote en grote organisaties, van beursgenoteerde ondernemingen en deelnemingen van private equity-investeerders. Weet in elke setting waarde te creëren door een scherpe focus op resultaatverbetering, continuïteitsversterking en risicomanagement, vaak door de combinatie van organische groei en acquisities.

Simon Kooyman

‘Goede communicatie en het vermogen om talent te inspireren en mobiliseren vormen de sleutelfactoren voor het succesvol realiseren van elk strategisch of turnaroundplan, met de juiste balans tussen tijdshorizon, realisme en ambitie.’

Ipsos - Kooyman
VNU-AC Nielsen - Kooyman
Friesland Campina - Kooyman
Accenture - Kooyman

Referenties op aanvraag beschikbaar